שינוי הרגלי שינה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

17/11/2008 | 12:18 | מאת: ליאת

שלום, בני בן שנה ו4. עד לא מכבר התעורר פעם בלילה לבקבוק וחזר לישון. אולם לאחרונה החלו התעוררויות תכופות הצלוות בבכי רם שנרגע רק על ידי הבקבוק.. על מנת למגר את התופעה הפסקתי עם הבקבוק ואני פשוט מלטפת אותו או מרימה אם בוכה בהיסטריה. אנו מנסים זאת כבר שבוע כשלעיתים אכן הבכי חלוש יותר והוא נרגע מהר ולעיתים עדיין צורח ומשתנק. בכל מקרה מצליח להרדם רק כשאני לידו(ישן על מזרון, בחדרו) והוא משחק בשערי. האם להמשיך באותה מתכונת? האם הוא לא יותר הרגל חדש של משחק בשערי במקום הבקבוק? מה הצעתכם להמשך?? תודה

בן שנה ו-4 חודשים זקוק ללמוד כיצד להרדים את עצמו , ואכן התחליף מהווה תחליף זמני בלבד. פעוטות מעל גיל שנה מתעוררים מספר פעמים בלילה אך בדר"כ למדים להרדים עצמם ולחזור לשינה עמוקה , הדרך להרגל זה הינה לאפשר לו את הלמידה הזו ולעיתים זה תהליך שכרוך בתקופת בכי מסויימת. המלצות ממקודות ניתן לקבל מכל רופא שינה או אף מהרופא המטפל.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה