שאלה דחופה !!!

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

12/05/2009 | 17:35 | מאת: צליל

בתי בת 6 וחצי משתעלת כחודש ללא סימפטומים נוספים. היום היא עשתה צילום ונכתב שיש לה פס אטלקטתי ב-RLL (ריאה ימנית). מה זה אומר? מהם הגורמים האפשריים לכך? האם יש טיפול לזה? האם זה מסוכן? האם ישנם תרופות לזה? אפשר להחלים??? אודה על תשובתכם המהירה... אמא שקצת לחוצה...

אין כל דאגה ואין כל צורך בטיפול דחוף כעת. אטלקטזה - תמט בעברית הינה מצב בו חלקיק של הריאה אינו מנופח כיאות , כלומר נסתם בדר"כ ע"י הפרשות , הסיבה השכיחה לכך ביותר הינה מחלות וירליות או לסרוגין מחלת דרכי הנשימה הקרויה אסטמה. מאחר ולילדה יש שיעול ממושך יתכן ויש מקום לטיפול באינהלציות . מומלץ להמתין בסבלנות להערכת הרופא המטפל.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה