עין דומעת פעם שניה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

30/04/2009 | 19:22 | מאת: דפנה

לביתי בת החמישה חודשים דומעת עין שמאול.זו הפעם השניה בפרק זמן של כחודש. בפעם הקודמת, בהמצלת הרופא המטפל חיכיתי עד שהתחיל לצאת מוגלע ורק אז התחלתי למרוח משחה - סנטמיצין. אחרי שלושה ימים הכל עבר. האם כדאי הפעם להתחיל לפני שהגיע המוגלע? האם יש סיבה מיוחדת שזה חוזר תוך פרק זמן כה קצר, ודווקא באותה העין? מה ניתן לעשות כדי למנוע זאת בעתיד? תודה דפנה

הדמעת מקורה גרוי העין אשר נובע ממחלה וירלית או שכיח יותר הצרות תעלת הדמעות . רק כאשר מופיעה מוגלה יש זיהום חיידקי ולכן רק אז מומלץ למרוח משחה אנט' בכדי להמנע מיצירת חיידקים עמידים. ההמלצה לעסות את אזור גשר האף בכדי לנסות ולהגביר את ניקוז הדמעות

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה