אנטיביוטיקה לחיידק הסטרפטוקוקוס

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

16/11/2008 | 12:24 | מאת: אמא

ד"ר שלום רב אבקש לדעת מה ההבדל בין מוקסיויט פורטה לרפאפן פורטה, בטיפול לדלקת גרון סטרפטוקוקוס . בכל פעם שהמשטח יוצא חיובי , הילד מקבל אחד משני האנטיביוטיקות הנ"ל. האם יש הבדל בינהם ? אודה לתשובתך.

רפפן הינו פניצילין פשוט , מוקיסוויט הינו אמוקסיצילין - שהוא פניצילין עם טווח מעט רחב יותר. סטרפטוקוק הינו החיידק היחיד שטרם פיתח איזושהי עמידות ולכן רגיש לכל טיפול - והעדיפות לט]פל באנטיביוטיקה בעלת טווח פעולה צר ביותר. לעיתים בילדים משתמשים במוקסיוויט רק בשל טעמו הטוב יותר לילדים - זה הכל.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה