תאום באחוזון מינוס 15 במשקל

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

26/04/2009 | 11:17 | מאת: שהם

שלום רב. בני נעם בן השנה ו-10 חודשים שוקל 9.200 ק"ג בלבד (אחוזון מינוס 15 במשקל, אחוזון 5 בגובה). הוא נולד פג (מסיבת משקל - 1.680 ק"ג שבוע 38) כתאום לאחות שנולדה 2.400 ק"ג. נעם במסגרת מעון וגם שם אנו מדווחים שכמות האוכל שהוא אוכל קטנה מאוד. שללנו בעיית צליאק, השתמשנו בפוליקוז ללא הואיל. ניסינו להעשיר את הארוחות בקלוריות - ללא הצלחה. ה-HB (ברזל) שלו הוא 11.0. נעם פשוט לא אוהב לאכול. הוא אוכל 2-3 כפיות ומסיים את הארוחה. אנחנו מנסים לגוון כמה שניתן וכל ארוחה מתמשכת כשעה. אני צריך רעיון/מוצר שיכול לעורר את התאבון של הקטן. הערה - לנעם יש 3 אחים נוספים. הגדול (בן 4) גם לא אכלן גדול (היה תמיד באחוזון 5), התאומה שלו שאוכלת טוב (היחידה במשפחה) ואחות קטנה בת 8 חודשים שגם באחוזון 5. המצב של נעם הוא הקיצוני ביותר ואנו דואגים להתפתחותו. האם כדאי לתת לנעם ויטמינים/ברזל או משהו לעורר את תאבונו? האם כדאי לבוא ליעוץ לקבלת טיפול תרופתי לבעיה (גדילה)? תודה רבה שהם.

לא לא ולא לכל השאלות. נעם גדל מצויין להיותו פג , ולמרות האחוזון כעת לא נראים ליקויים התפתחותיים. מהכתוב גם אחיו אינם שמנים. נדיר בימנו למצוא ילדים הסובלים מליקויים עקב חוסר אכילה - ביחוד לאור העובדה כי אוכל ארוחות תכופות ומגוונות רק קטנות. ההתעסקות באכילה תגרום להפעות אכילה לכשיגדל. נעם יודע כאשר הינו רעב , והחשוב מכל לחשוף אותו למגוון מזונות רב לעיתים תכופות. לא נראה כי סובל מאנמיה - ולכן לא נראה שיש מקום לתת כל תוספים שהם אשר יעוררו את תאבונות. הניחו לו.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה