הפטטיס בי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

25/04/2009 | 10:24 | מאת: אפרת

שלום רב, מדוע מחסנים תינוקות ביום היוולדם נגד צהבת בי. למיטב הבנתי מחלה זו עוברת ביחסי מין וערוי דם ולכן לא ברור לי כיצד יכול להדבק תינוק קטן ומה השקולים שבמתן חיסון באופן רוטיני? (אני לקראת לידה וחוסנתי לפני שנה נגד צהבת בי, 3מנות האם אוכל להמנע ממתן החיסון לתינוקי?) תודה

30/04/2009 | 16:21 | מאת: ש

בנוסף לאפשרויות ההדבקה שתארת - גם לידה הינה דרך הדבקה ידועה בין האם לתינוק. החיסון ניתן רוטינית מאחר ולא ניתן לדעת האם האם חלתה או נדבקה כי רוב האמהות אינן מחוסנות. ע"י החיסון השגרתי הנ"ל שהינו סנטטי ולא וירוס מוחלש או מת אנו ממדרים את המחלה קליל - מאחר ואת חוסנת בהחלט בנך מוגן כעת במהלך הלידה , אך אינו מוגן בפני הדבקה בהמשך חייו.

01/05/2009 | 10:37 | מאת: אפרת

נושא ההדבקה במהלך הלידה הינו ברור איך נשאלת השאלה מדוע להעמיס על מערכת החיסון של תינוק בן יומו כאשר ישנן הרבה אמהות מחוסנות אשר יכולות לאשר זאת בבדיקת נוגדנים פשוטה

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה