הפסקת נשימה בעת בכי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

24/04/2009 | 16:51 | מאת: לימור

ילדי בן השנה ו-5 חודשים נוהג להפסיק לנשום בזמן שהוא בוכה.לעיתים התופעה די קצרה ולעיתים ארוכה יותר. 1.ממה התופעה נובעת? 2.מה ניתן לעשות כדי "להחזיר" את הילד לבכי רגיל. 3.האם יש לטפל בתופעה או שהיא תיפסק מעצמה בשלב מסוים?

זוהי תופעה שכיחה , לא ידוע מה הגורם - נמצא קשר לאנמיה מחסר ברזל. על פניו אין טיפול , התופעה חולפת עם הגיל ובדרך כלל לא נגרם כל נזק , יש להמנע מלרוץ לילד ולתת את רצונו כי זה מגביר את שכיחות ההתקפים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה