גמילה מחיתול

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

23/04/2009 | 09:22 | מאת: איילת

שלום, הבת שלי בת שנתיים וחודשיים מורידה כל הזמן את הבגדים והחיתול ורוצה לעשות פיפי. הבעיה היא שהיא עושה פפי במקלחת על הריצפה לא מוכנה בשום פנים ואופן לשבת בשירותים לא בבית ולא הגן. אייך לגרום לה לשבת בשירותים ולא לעשות על הריצפה?מבחינתי לא לגמול אותה היא פשוט מבקשת ואני לא רוצה לעצור אותה?. אפילו קניתי לה חיתולי תחתון ואני אומרת לה כל הזמן שתגיד לי מתי שיש לה פפי ונלך לעשות ביחד וכלום או שהיא מורידה את החיתול ומסתובבת כחה בבית ולא עושה פפי או שעושה על הריצפה. מה לעשות? תודה רבה.

הילה חכמה ונגמלת בעצמה , עשיית הפיפי על הרצפה הינה חלק מתהליך הגמילה , יש ילדים הנתרעים מהשרותים - אפשר לקנות סיר חביב - ללכת איתה כדי שתבחר , אפשר לקנות מושב צבעוני - כדי שלא תרגיש מאויימת על ידי השרותים עצמם - הפחד ליפול פנימה....

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה