תזונה לילדה בת שנתיים וחודשיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

23/04/2009 | 10:05 | מאת: איילת

שלום רב, יש לי ילדה בת שנתיים וחודשיים ורק לא מזמן החלה לאמור אוכל רגיל עד כה אכלה רק בקבוקים של מטרנה ולאחר ברור עם הפרעות אכילה בבי'ח איכילוב נאמר לי שהבעיה היא הפרעת התנהגות בלבד.ולכן הפסקתי את הבקבוקים בוקר וערב בלבד והמצב מעט השתפר. 1. אייך לגרום לה לאכול אוכל חדש -היום אוכלת כל יום 3 שניצלים עם קצופ,קצת אוכל בגן , בבוקר פרוסת לחם ללא הקשה אחרי הבקבוק של הבוקר מהבית 2. האם ניתן לתת לה בבוקר ובערב עם הבקבוק מטרנה+שוקולית?אם היא אוכלת 300מ"ל מים +5 כפות מטרנה אפשר להכין 300מ"ל עם 4 כפות מטרנה+1 כפית שוקולית?ואז לאט לאט אני יוריד לה את המטרנה ויתן לה רק שוקולית בבוקר ובערב האם זה בסדר? תודה רבה רבה רבה.

לשאלה השנייה - אינני רואה כל ערך תזונתי מוסף בשוקולית - עדיף שתשתה חלב בלבד , או מטרנה או סימילאק גן שיש עד גיל 3 מאשר שוקולית. לגבי מזונות - הילדה לא תרעב , יש לחשוף אותה לכלכלה מגוונת ולא להכנע ולרוץ להכין שניצל עם קטשופ אם לא אכלה , היום יש עוף...אוכלים אותו או לא אוכלים כלום , היום יש חביתה..וכו' - לילדה כבר היתה הפרעת התנהגות מסויימת ויש למנוע מלהחמיר אותה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה