שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

21/04/2009 | 20:23 | מאת: סילבי

שלום רב לדר' אני סבתא לנכד מקסים בן 5 חודשיים. כאשר היה בן חודשיים התגלה אצלו חיידק בדרכי השתן ואושפז בבית החולים למשך 5 ימים. קיבל 2 סוגי אנטיביוטיקה בעירוי 3 פעמים ביום. לפני כשלושה שבועות ביצעו לו בדיקת אולטרסאונד של דרי השתן ונאמר לאם שהכל תקין ויש צורך להמשיך בסירופ מוקסיפן פעם אחת ביום 2 cc עד לגיל שנה. הייתי מבקשת לדעת מדוע יש צורך במתן אנטיביוטיקה כל כך הרבה זמן? והאם זה לא יזיק בעתיד קבלת תרופה בצורה כזו ממושכת? אשמח לשמוע את דעתך בנושא בברכה סבתא מודאגת

לסבתא היקרה - בדיקת האולטרסאונד איננה שוללת בעייה בדרכי השתן שגרמה לבן זכר לזיהום בדרכי שתן - ולפיכך בכדי למנוע הצטלקות בכלייה שיכולה לגרום לפגיעה בעתיד יש למנוע עד כמה שניתן זיהומים בדרכי שתן ע"י טיפול אנט' מונע - זהו הטיפול המקובל בדקלת בדרכי השתן בבנים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה