דם בשתן אצל ילדה בת 4.5

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

14/04/2009 | 15:21 | מאת: יהודה

שלום רב, לאחיינית שלי הופיע דם בשתן לפני כמה חודשים ולאחר מס' בדיקות פשוטות הוחלט שאולי זה היה מקרי/דלקת שכנראה חלפה ואם התופעה הזו תשנה לחזור לבית החולים לבדיקות יותר מקיפות.אכן כך,לפני כשבוע וחצי שוב הופיע דם בשתן ואחותי הגיע לבית החולים שם עשו בדיקות מקיפות יותר ששללו בין היתר דלקת בדרכי השתן ועדיין ממתינים לתשובות של הבדיקות בשלמותן.המתח עושה את שלו ושאלתי היא אלו מקרים/תופעות/מחלות יכולה להצביע תופעה זו,למרות שהיא כללית מדי.

תופעה זו הינה בהחלט כללית למדי ונקראת - המטוריהhematuria , הסיבות השכיחות הינן זיהום בדרכי השתן ומחלות כלייה למינהן אשר חלקן חסרות משמעות קלינית וחלקן דורשות ברור וטיפול. מאחר ונבדקה במיון - ונשלל יתר לחץ דם או פגיעה בתפקוד הכלייתי - מומלץ ברור נפרולוגי ללא דחיפות

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה