תזונה בגיל 4 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

14/11/2008 | 20:47 | מאת: ויטה

שלום! בקרוב אני מתכננת לחזור לעבודה כשבני יהיה בן 4.5 חודשים. כעת הוא על הנקה מלאה. אני לא מעוניינת להמשיך להניק לאחר שאחזור לעבוד. הכנתי "בנק" של חלב שאוב במקפיא שיכול להספיק בערך לשבועיים. שאלתי היא האם עדיף לתת חלב אם בכל הארוחות במשך שבועיים או לשלב עם סימילאק, נגיד חצי חצי, ואז החלב השאוב יספיק לחודש? או שבעצם אין לכך כל משמעות? מודה על תשובתך. ויטה

חלב אם מכיל נוגדנים ומרכיבים תזונתיים ואימונולוגיים - כדאי להחשף להם למשך תקופה ארוכה ככל הניתן - אך הטענה הרווחת הינה שחלב מוקפא מאבד חלק ממרכיביו התזונתיים - כך שבאופן עקרוני אין לכך משמעות.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה