צהבת היילוד

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

09/04/2009 | 11:35 | מאת: מנאר

יש לי תינוק בן שלושה שבועות שעדיין יש לו צהבת אבל פחות ממה שהיה בזמן השחרור. רמת הצהבת בזמן השחרור היתה 8.1. אחרי שבוע נבדק אצל רופא ילדים שאמר שזה נראה פחות מ- 8 אבל תחזרי בעוד כמה ימים ונראה איך זה התקדם. אחרי שבוע בדק אותא עוד פעם עדיין יש לו צהבת אבל פחות ממה שהיה מלפני שבוע (בלי בדיקת דם רק דרך צבע העור של התינוק. אני כאמא מתבוננת תמיד בצע העניים אז היה ממש צהוב מסביב היום זה רבה פחות וכמעט ונעלם. הוסף לכך התינוק ניזון רק מהנקה. מה עליי לעשות ואם להמתין עוד.

בהחלט ניתן לעקוב בלבד כל עוד התינוק עולה במשקל היטב, וערני וחיוני - מעקב אצל רופא מטפל בהחלט מספק.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה