כדוריות דם לבנות מרובות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

07/04/2009 | 12:55 | מאת: אורטל

שלום רב, בני בן חודשיים וחצי, בגיל 3 שבועות הוא היה מאושפז בבי"ח הלל יפה בשל אותה בעיה,תוצאה גבוהה בספירת הדם של הכדוריות הלבנות ונשארנו כשלושה ימים למעקב, לאחר בדיקה של המטולוגית מומחית מרמב"ם הוחלט לשחרר אותו וגם מכיון שהילד אוכל , אין לו חום והוא לא אפאטי...הוחלט להשאירו במעקב נוסף. לאחר כשבועיים בבדיקה נוספת, התוצאה שוב הייתה גבוהה -18000. לאחר בדיקה חוזרת של המטולוג אצלם, נמסר לנו כי הכל בסדר והילד יכול להשתחרר. לאחר ביקור אצל הרופאה המטפלת בו, הוחלט להמתין כחודש ולבצע שוב ספירה. היום בבוקר ביצענו ספירה חוזרת והתוצאה שוב 18000. שמתי לב אתמול בערב שהתנפחה לו מאד הבוהן בכף הרגל וכי ישנה אדמומיות(כמו ציפורן חודרנית),האחות בקופ"ח אמרה שרוב הסיכויים שמדובר בזיהום, האם ייתכן שזה מה שגרם לכדוריות הלבנות להיות גבוהות? ואם לא, מה יכולה להיות הסיבה לכך?

18000 איננו מספר כה חריג , בוהחלט יכול להיות מהזיהום בבוהן. כעת מומלץ טיפול אנטיביוטי , ומעקב אחר הילד , גדילה והתפתחות , וספירות דם רק במצבים בהם חולה. בברכה

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה