התפתלויות בלילות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

09/11/2008 | 13:47 | מאת: יעל

שלום רב, בתי בת שנה ו-7 חודשים, עדיין יונקת פעמיים ביום (בוקר וערב).בשבועיים האחרונים היא מתעוררת בלילה כאשר משהו מפריע לה ואיננה מצליחה לחזור לישון.כאשר אני מרימה אותה היא מנסה להירדם אך מתפתלת עם הבטן ומתהפכת מצד לצד וזה יכול להימשך גם שעתיים רצוף וכל מה שאני עושה (נידנודים, טילטולים וכו') לא עוזר.היא איננה בוכה, זה לא כואב לה אך נראה כי מציק לה מאוד ואיננה יכולה לחזור לישון.היא חוזרת לישון רק כשהיא ממש מותשת ולעיתים בוכה בעקבות זה.יש לציין כי היא עדיין לא בגן.נאמר לי כי הסיבה עשוייה להיות תולעים.בדקתי בצואה ובפי הטבעת עם פנס כפי שנאמר לי אך לא ראיתי דבר.יש לציין כי היא סבלה מגזים עד גיל מאוחר.דבר נוסף שאציין הוא שהתופעה היא לילית בלבד.במשך היום הילדה בסדר, ללא חום, מתנהגת כרגיל מלבד העובדה שהיא עייפה יותר מפאת מחסור בשינה.אדגיש כי היא אינה מתעוררת בשביל לא לישון.היא מאוד רוצה לישוןולא מצליחה גם כאשר אנחנו מעבירים אותה למיטתנו היא מתפתלת ומותחת את רגליה. מה יכולה להיות הסיבה וכיצד ניתן לזור לה?

תולעים זו אפשרות סבירה ורק לעיתים נדירות אכן ניתן לראות אותן - לעיתים יש צורך במתן טיפול גם ללא אבחנה - בעיקר מאחר והתופעה החלה באופן פתאומי , למרות שתולעים בדרך כלל מציקות עד כדי התעוררות . אפשרות אחרת הינה שלב התפתחותי של שנת חלום , או הפרעות שינה התפתחותיות. במידה והתופעה תימשך הייתי ממליצה כן לתת טיפול לתולעים , ולשקול בדיקה אצל רופא מטפל.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה