משקל וגובה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

03/11/2008 | 15:26 | מאת: ליאורה

בני בן שנתיים וחודשיים גובהו 92 ס"מ ומשקלו 12.5 ק"ג...רציתי לדעת האם הוא בתת משקל?גובהי הוא 1.70 וגובה בעלי 1.85.. כמו כן שנינו רזים.. בטיפת חלב נאמר לי שבננו לקח מאיתנו גנטית את המשקל והגובה אך אני רוצה לשמוע מה אתם אומרים לגבי זה.אציין כי הוא לא ילד שאוהב לאכול, הוא אוכל כדי לחיות לא מעבר לזה

ליאורה - לקביעת מצב תזונתי שינם מרכיבים נוספים פרט לנתונים אשר העלית כגון משקל לידה , תחלואה במהלך השנתייים והחודשיים - אך בהתבסס על הנתונים הללו בלבד - אורכו של בנך הוא באחוזון 90 לגילו , משקלו בין אחוזון 50-75 ובגרפים של משקל לגובה הינו באחוזון ה-75. משמעות האחזונוים הינם אחזו הילדים אשר נמצאים מעליו או מתמתחיו מכאן שרק 10 אחוז מהילדים בגילו גבוהים ממנו , כך שהוא נחשב פעוט גבוה , והוא ממוצע במשקלו. מהתנונים הללו לא ניתן להתרשם כי הינו סובל מאיזשהו ליקוי תזונתי וקרוב לודאי אוכל בכמות המספקת לו בדיוק.

04/11/2008 | 06:49 | מאת: ליאורה

אשר למשקל הלידה הינו 3150 ק"ג ולגבי תחלואות שונות במהלך השנתיים של חייו, הוא עבר ניתוח של אדנואידים ושקדים בגיל שנה וארבעה חודשים עקב הפסקות נשימה תוך שינה.. שאר התחלואות היו רגילות ולא מיוחדות

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה