תנוקת בת פחות מחודש

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

04/03/2009 | 11:24 | מאת: אילת חן

תנוקת בת שלושה שבועות וחצי שיונקת אך ערה בלילה ולא רגועה לעיתים ערה כמעט לילה שלם - (וגם אנחנו ההורים לא יכולים לישון) נראה שהסיבה היא השכיבה על הגב - במשך היום גם לא רגועה אך השכיבה על הבטן מרגיעה אותה מאד - נראה שזאת הסיבה. אך בלילה מאחר וההמלצות הן שלא להשכיב על הבטן ללא השגחה היא לא רגועה. מה הפתרון? (ניסיתי טיפות גרפווטר להרגעת כאבי בטן אך לא נראה שהועילו. וכן מה דעתך על שכיבה על הצד?

שלום יכולים להיות מספר סיבות לאי שקט אך הכי חשוב בשלב זה לדעת אם התינוקת מקבלת מספיק חלב- וזה נדע לפי עלית משקל במידה והתקפי אי שקט ימשיכו כדי להבדק ע"י רופא מטפל לשלילת בעיות רפואיות אחרות ההמלצה אכן להכשיב על הגב

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה