חום לסירוגין

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

04/03/2009 | 09:27 | מאת: יעל

בני בן שנתיים ותשעה חודשים. במשך חודש וחצי הוא קיבל 4 פעמים מחלות חום שנמשכו מספר ימים עם הפרשים של כשבוע וחצי בין פעם לפעם. לפני כחודש וחצי חלה עם חום שעלה וירד במשך שבוע וחצי. לאחר עוד כשבוע וחצי ללא חום – שוב מחלת חום שנמשכה מספר ימים. לפני כ- 10 ימים (שוב כשבועיים ממחלת החום השניה) שוב חום. הרופא קבע שזו אנגינה לפי בדיקה ללא משטח גרון. הוא קיבל 5 ימים מוסקיוויט ולאחר מכן פעם אחת אזניל. הוא קיבלת אלרגיה חריפה מהאזניל והאנטיביוטיקה הופסקה. היום לאחר כשבוע שוב חום. יש לציין שהוא לא ירד במשקל. היום עשיתי לו בבוקר בדיקה ביתי של סטרפטקוקוס A שיצאה שלילית. האם זה יכול להיות מהאנגינה היות והטיפול לא הושלם? האם חום עולה ויורד לסירוגין יכול להראות משהו מפחיד? מה לדעתך הבעיה? אילו בדיקות יש לעשות? (עשינו לו בבוקר ספירת דם ובדיקת שתן)

04/03/2009 | 11:05 | מאת: יעל

בבית השחי שלו ראיתי עכשיו מספר כתמים הנראים כמו שטפי דם קטנים. האם חס ושלום זה יכול להיות קשור ללוקמיה? (יש להזכיר שהייתה לו לפני כמה ימים אלרגיה חריפה שהתבטאה בכתמיל אדומים על כל הגוף)

04/03/2009 | 15:18 | מאת: יעל

בתגובה ל: הערה - אמא ================================================ מה משמעותן: נתנו לילד יומיים פנסטיל עד יום שבת כולל ומאז עברה לו האלרגיה. התוצאות החריגות: Neutrophils % | % | תוצאה: 66.9 טווח: 40-60 Lymphocytes % | % | * תוצאה- 20.8 טווח 33-48 יש הערה שתוצאות הדיפרנציאל אומתו מיקרוסקופית תוצאות ספירת הדם ובדיקת השתן: | 10*3/micl | תוצאה: 8.6 (טווח: 4.5-13.5) RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | תוצאה: 4.64 טווח 4.1-5.3 Hemoglobin | g/dl | תוצאה: 12.5 טווח: 12-15 Hematocrit | % | תוצאה: 36.8 טווח: 34-43 MCV-Mean Cell Volume | fl | תוצאה: 79 טווח: 72-88 MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | תוצאה: 26.9 טווח: 26-32 MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl | תוצאה: 34 טווח: 32-37 RDW-Red Cell Distri.Width | % | תוצאה: 12.4 טווח: 11.6-15 Platelets | 10*3/micl | תוצאה: 394 טווח: 150-450 MPV-Mean Platelet Volume | fl | תוצאה: 8.7 טווח: 8-12 Neutrophils % | % | תוצאה: 66.9 טווח: 40-60 Lymphocytes % | % | * תוצאה- 20.8 טווח 33-48 Monocytes % | % | תוצאה: 10.5 טווח: 3-13 Eosinophils % | % | תוצאה: 1.6 טווח: 0-5 Basophils % | % | תוצאה: 0.2 טווח: 0.2 Neutrophils # | # | תוצאה: 5.7 טווח: 1.8-8 Lymphocytes # | # תוצאה: 1.8 טווח: 1.5-6.5 Monocytes # | # | תוצאה: 0.9 טווח: 0-1.1 Eosinophils # | # | טווח: 0.1 תוצאה: 0-0.6 Basophils # | # | תוצאה:0 טווח: 0-0.2 בדיקת שתן תקינה

05/03/2009 | 09:32 | מאת: יעל

מה דעתך על שטפי הדם הקטנים בבתי השחי? לא מדובר על אלרגיה- פריחת אלרגיה נעלמת כשמותחים את העור. אלו שטפי דם. האם זה מדאיג? מה המשמעות של זה בהתייחס לבדיקות הדם? האם בדיקות הדם שוללות לוקמיה? תודה

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה