שאלה דחופה לאחד המומחים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

19/02/2009 | 15:20 | מאת: שרונה

הילד שלי בן חודש וחצי והוא סובל מכאבי בטן בעיקר לאחר האכלה(מטרנה שלב 1)וגם משיהוקים יחסית רבים-גרעפס-מה יכולה להיות הסיבה לכך?סוג האוכל?ואם כן מה מומלץ מבחינת אוכל-אולי בלי לקטוז?או חברה אחרת של אוכל? מקווה לתשובה שרונה

שרונה, כאבי בטן וגרפסים הינם תהליך התפתוחות תקינה של מערכת העיכול - ידוע על מצב הקרוי colic ואלו הם האיפיונים שלו. השאלה היא האם כאבי הבטן והשיהוקים הינם בגדר הנורמה או חריגים - לכן הייתי פונה לרופא המטפל שלו ומשוחחת איתו בינחותה על משך זמן ההתקפים , תופעות נלוות , עלייה במשקל וכו' . כל זאת בטרם תתחילי החלפות חוזרות של כלכלה שהם בסיסי לאי סדירות במערכת העיכול לתינוקת

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה