תזונה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

12/02/2009 | 00:16 | מאת: מיכל

ביתי בת 5 חודשים יונקת רק חלב אם (עם היסטוריה של עצירויות מגיל 6 שבועות ,במעקב אצל מומחה גסטרו עקב העצירויות והאטה בעליית המשקל חוץ מי זה מתפתחת יפה לגילה מבחינה מוטורית ) מסרבת לינוק מבקבוק מכל סוג שהוא, הומלץ לנו להתחיל מוצקים פירות וזה מה שעשינו (התחלנו רק עם אגסים ושזיפים שיעזרו עם העצירות למרות שאין שיפור עם הפירות הללו) שאלתי היא- האם אפשר לתת לה hot cearel במקום rice cearel כדי שיעזור להוסיף לה קלוריות שחסרות לה? ואיך ייתכן שהחלב שלי שהרי היא רק יונקת לא גורם לה לעלות במשקל ויותר גרוע לעצירויות? אובדת עצות, תודה מראש

את מתארת האטנה בעלייה במשקל אך אינך מפרטת משקלים ועקומות . רב הילדים הניזונים מחלב אם והנקה סדירה עולים במשקל - לעיתים לא בלמימדים אשר רצויים לנו כהורים - אך עליה המתאימה לקוד הגנטי שלה ולעקומת המשקל שלה. באם היא מפותחת מוטורית , אינה משלשלת כך שאינה מראה סימני תת ספיגה - נראה כי בריאותה תקינה. עצירות מוגדרת כקושי במתן צואה , ידוע שבהנקה יתכנו יציאות אחת ל- 10 ימים ועדיין אין זה קרוי עצירות . לפיכך הייתי ממשכיה מעקב , תוך עידוד שההנקה הינה הכלכלה הטובה בשלבילה יחד עם חשיפה למזונות חדשים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה