בכי בזמן קקי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

07/11/2008 | 16:58 | מאת: דנה

בתי בת 4 חודשים. כמעט מיום שנולדה, כל פעם שעושה קקי זה מלווה בצרחות וסבל רב שלה. 2 רופאי ילדים שאליהם פניתי טענו שמדובר בגזים. האם זה יתכן שבגיל 4 חודשים היא עדיין סובלת מגזים? הבכי הוא רק בזמן הקקי, בשאר שעות היום היא אינה סובלת מכאבי בטן. יש לה יציאה אחת ביום, בדרך כלל רכה (הייתה תקופה קצרה עם יציאות קשות בגלל מעבר לאינפמיל, אבל פתרנו את הבעיה במתן כפית מיץ שזיפים או עגבניה). אני ממש לא יודעת מה לעשות. היא ממש סובלת, בוכה וצורחת. היום היינו שוב אצל הרופאה והיא טוענת שאין הרבה מה לעשות. זה נראה לי לא הגיוני, שהילדה תסבול כל כך בגלל קקי. תודה מראש על העזרה.

הנני מסכימה בהחלט שבכי כה רב בכל פעם בו הילדה עושה קקי איננו מתקבל על הדעת - אך יש לברר א. האם זה בהחלט רק בעת היציאה ואיננה בוכה בעת מתן פיפי , או רעב , או סיבות אחרות? ב. האם בבדיקתה הגופנית בדקה הרופאה את איזור פי הטבעת לשלילת פיסורה = קרע קטן ברירית , או גרוי בעור או תפרחת מקומית? במידה והתשובה לשתי השאלות היא חיובית - יש להעריך את הגדילה של התינוקת , בכדי לוודא שלא מדובר בכל מחלה אחרת במערכת העיכול.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה