פריחה אדומה בסנטר

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

07/11/2008 | 11:22 | מאת: זוהרה

שלום, בתי בת 5 חודשים ויש לה בחודש האחרון פריחה אדומה בסנטר עד לצוואר (הפריחה התחילה לפני כחודש-אחרי שבוע נעלמה והיום- 3 שבועות אחרי חזרה שוב) ברצוני לציין כי בתי מריירת הרבה, ולעיתים פולטת. אני מורחת קרם פנים לתינוקות עם קלנדולה משקלה בינוני (בגרף) מה הסיבה והאם צריך טיפול תרופתי?

פריחות סביב הפה נובעות בדר"כ מגרוי מקומי בעור עקב ההפרשות - הטיפול הינו מקומי בלבד - עדיפות לא להשתמש בסטוראידים כלל. בכל מקרה יש להבדק אצל רופא בטרם מאבחנים כל תופעה הדורשת טיפול

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה