זיעה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

03/11/2008 | 15:06 | מאת: מירב

שלום. בני בן ה3.5 שנים מזיע די הרבה, קצת פעילות והמצח נוטף זיעה, גם בלילה לעיתים הוא מזיע (בלילה הוא לבוש בבגדים ארוכים ,דקים חלון קצת פתוח ושמיכה דקה) מה עלי לעשות בעיניין?

זיעה הינה מנגנון הגוף לאידוי המאפשר הורדת טמפ' הגוף - כאשר ההזעה בימים חמים , תחת שמיכות, בעת הורדת חום גבוה או לאחר פעילות גופנית מבטאת תהליכים תקינים של הגוף . גורמים נוספים משפיעים על הזעה והניהם גנטיים והורמונליים - כל עוד הביטוי הוא הזעה בלבד ללא כל תופעות נוספות - אין כל צורך בברור כלשהו.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה