דלקת גרון

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

06/11/2008 | 16:42 | מאת: שירלי

שלום רב, יובל בת שנה ושבעה חודשים. הלילה התעוררה עם חום (38.5) ובכי שלא נפסק כמעט עד הבוקר. כל הלילה ניסתה לדחוף את ידיה חזק אל הפה. הבוקר הרופאה בדקה את יובל וראתה מוגלה (הרבה מוגלה לדבריה) בגרון. קיבלתי מוקסיוויט ל- 10 ימים. לא בוצע משטח גרון. אשמח לשמוע חוות דעת נוספת לגבי מתן אנטיביוטיקה ללא משטח גרון. הייתכן שיש מוגלה בגרון ושזה ויראלי? תודה מראש

מתחת לגיל שנתיים דלקת גרון חידקית הינה נדירה, לפיכך סביר כי מדובר במחלה וירלית אשר יכולה לגרום לתפליט לבן ( ולא מוגלה...) בכל מקרה ובכל גיל בהחלט מומלץ לקחת משטח גרון בטרם מתחילים טיפול אנטיביוטי. בחלק גדול מהמרפאות קיים משטח מהיר - תוך דקות אשר הינו אמין למדי . במידה ולא התחלת טיפול אנט' הייתי ממליצה להמתין לקחת משטח ואחר כך ניתן להתחיל או לא בטיפול לפי שיקול דעת הרופא ולהפסיק עם קבלת המשטח - ללא משטח יש צורך במתן 10 ימים מלאים - כי לעולם לא ניתן לדעת האם המחלה היתה חיידקית אם לאו. במידה והוחל טיפול אנט' - רמז נוסף יהיה התגובה לטיפול - סטרפטוקוק הינו רגיש מאד לאנטיביוטיקה ובמידה ומחר עדיין יש חום גבוה קרוב לודאי מדובר במחלה וירלית

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה