חום גבוהה לסירוגין

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

17/11/2014 | 15:39 | מאת: יעקב

שלום . נכדתי בת 4.5 שנים סובלת מזה כשבועיים מחום גבוהה שמופיעה בשעות הערב ,מגיעה ל 40 מעלות ויורד בשעות הבוקר ל 37 עד 38 מעלות ללא תרופות להורדת חום .היא ערנית ומשחקת כרגיל בשעות היום . אושפזה בבית חולים ליומיים ושוחררה עם הבחנה שיתכן שיש לה שרטת חתולים . בדיקת אקו לב תקינה אך בבדיקת אולתרה סאונד נמצא ממצא על הטחול .כמו כן נשלחו בדיקות למעבדה . .שאלתי :האם זה אופייני לשרטת חתולים?

לתופעה של חום ממושך יכולות להיות סיבות רבות, בינהן זיהומיות ובין הזיהומיות- אחת המחלות היא מחלת שריטת החתול. באם החשד לזיהום זה- ניתן לוודא ע"י בדיקות נוגדנים בדם. גם מחלות לא זיהומיות יכולות לגרום לחום ממושך, ככלל יש לבצע בירור מעבדתי ראשוני לבדיקת סיבת החום הממושך. בדיקות שכאלה ניתן לקבל דרך רופא הילדים בקהילה. בכל אופן, באם הילדה מרגישה טוב פרט לעליית החום הסיסטמי, ככל הנראה אין מדובר בקליניקה סוערת.

24/11/2014 | 15:05 | מאת: יעקב

תודה למענה . אכן זה הובחן כשרטת חתולים .החום הגבוהה משליך והוא מופיע רק לקראת הערב ונעלם בבוקר .הילדה מרגישה טוב במשך היום משחקת ואוכלת כרגיל .השבוע התחילה טיפול ב GENTAMICIN זריקה לווריד . שאלתי :לפי האינטרנט זאת תרופה שיכולות להיות לה תופעות לוואי .מה הסכנה בכך?

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה