בטן נפוחה אצל ילד בן 3 , בריא, מפותח מאד לגילו

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

23/10/2014 | 18:52 | מאת: אילנה

אני שואלת עבור השכנה. הבן שלה בן 3, ילד שמח, אנרגטי ומפותח מאד לגילו. תמיד היתה לו קצת בטן שמנמונת, . לאחרונה היה חולה וקיבל אנטיביוטיקה שלאחריה פיתח אלרגיה, ולכן קיבל תרופה נגד האלרגיה. כעת בריא. יציאות רגילות. מרגיש טוב והולך לגן. אבל השכנה שמה לב שהבטן שלו נפוהה , לא סתם שמנמונת, אלא נפוחה. בבוקר קצת פחות ובמשך היום יותר. כלומר גם מקדימה וגם בצדדים. הילד אוכל הרבה JUNK FOOD (ביסלי, צ'יטוס, אפרופו) שזה שומן מוקשה מלא מלח , לא בריא ומזיק . (אמרתי את זה לאמא שלו). אוכל פסטה וצ'יפס ושוקולד וכו'.תמיד היה קצת שמנמנן אבל לא שמן, וכעת מה שבולט זו בטן נפוחה למרות שהוא לא שמן.זה מצריך בדיקת רופא ילדים, בדיקות אחרות? זה מצביע על בעיה כל שהיא ? בתודה.

לפי התיאור כן מצריך הערכה של הרופא המטפל לשלילת סיבה רפואית לבטן התפוחה וברור שגם צריך לאזן הכלכלה שלו באם לא מצליחים להתיעץ עם דיאטנית

26/10/2014 | 15:22 | מאת: אילנה

לד"ר קאסם, תודה לך עבור תשובתך ועבור היעוץ חן חן.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה