הילד סובל מדלקות גרון בחורף, מחפשת תרופה למניעה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

14/10/2014 | 10:06 | מאת: רעות

היי ד''ר , הילד שלי בן 8 וכל חורף אנחנו הרבה אצל הרופא בגלל דלקות גרון וחידקים בגרון, ממש הרבה לבן וכואב לו. הא סובל מאז שהוא קטן. מישהי , אמא של חבר שלו, אמר לי אולי לברר על תרופות מניעה כאלה. אשמח בבקשה לקבל מידע והאם זה באמת משהו שאפשר לסמוך עליו? תודה

19/10/2014 | 09:14 | מאת: עינת

היי רעות אני אמנם לא דוקטור אבל אנסה לתת לך קצת מניסיוני. אז קודם כל- ממה שהיה לי עם הילדים שלי אז כאבים בגרון נגרמים הרבה פעמים מזיהום סטרפטוקוקי. אם זה אכן המצב (וכמו שכתבתי המלצתי לא מחליפה ביקור אצל רופא), אז יש לך שתי אופציות: 1. לתת לילד אנטיביוטיקה- זה מעולה לטווח הקרוב אבל לא תמיד גם לטווח הרחוק. האופציה השנייה היא לנסות מוצר כמו ביו בליס קיד שאמור לדאוג למניעה של ביקור זיהומי חוזר. לנו זה עזר עם הקטן - ככה לפחות אני מאמינה.

21/10/2014 | 13:15 | מאת: רעות

לא שמעתי על זה, זה סוג של אנטיביוטיקה גם כן? אני מחר בביקור תקופתי עם הילד אצל הרופא לקראת מניעת מחלות חורף - אעלה את זה מולו נראה מה הוא יספר... והאם לתת אנטיביוטיקה חורף שלם לא יכול לפגוע במערכת החיסונית שלו?

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה