אנמיה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

29/07/2014 | 15:24 | מאת: גלית

שלום רב, בתי בת שנה. בחודשים האחרונים לא עלתה במשקל. כעת עשיתי לה בדיקת דם. המוגלובין 9.5 וברזל 26. זה מאד נמוך. הילדה יונקת וגם אוכלת מוצקים. יש לי עוד שתי בנות 3 ו-5 - שהיו גם ככה, ולא היו אנמיות, ולא נתתי תוספת ברזל. כעת אני לא מבינה - מה לא בסדר אצל התינוקת? מדוע היא אנמית עד כדי כך? הרי היא יונקת בדיוק כמו האחיות שלה ולי, לאמא שלה, לא חסר לא המוגלובין ולא ברזל (בדקתי). אני חוששת שיש לה בעיה שהיא מעבר לחוסר ברזל.

רמת המוגלובין 9.5 עם רמת ברזל 26 אכן מעידות על אנמיה. מומלץ היום לטפל בכל התינוקות בתוספי ברזל החל מגיל 4 חודשים. חלב אם מכיל רמות נמוכות של ברזל אשר אינן מספיקות לתינוקת המתפתחת. חסר ברזל בגיל זה לאו דווקא מעיד על בעיה חמורה יותר. בשלב זה יש לטפל בתוספי ברזל ורק אם לא יחול שיפור בספירות הדם של הילדה יש להרחיב בירור. לצורך התחלת טיפול בתוספי ברזל יש לפנות לרופא ילדים מטפל בקהילה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה