מחלת חום וטיפול

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

25/06/2014 | 22:56 | מאת: ליהי

שלום רב! בת בת 3.5 הייתה 5 ימים עם חום 40 ושיעול מאוד קשה, ביום השישי של המחלה התחלנו עם אנטיביוטיקה מוקסיפן ולמחרת עשינו ספירת דם שיצאה תקינה לגמרי ובאותו היום גם החום ירד והשיעול פחת. האם ניתן להפסיק את האנטיביוטיקה? מאחר ואין עדות לדלקת האם ספירת הדם שבוצעה 12 שעות מתחילת נטילת האנטיביוטיקה מושפעת מהתרופה ולכן אינה משקפת? תודה רבה

בהחלט ניתן להפסיק את האנטיביוטיקה. התרופה אינה משפיעה תוך 12 שעות, ואילו היה זיהום חיידקי במשך 4 ימים שלא טופל זה היה בא לידי ביטוי הן במעבדה והן בהימשכות המחלה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה