מוניטור לתינוק בעד או נגד?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

24/06/2014 | 21:36 | מאת: רינה

שלום יש לי ויכוח עם בעלי - נולד לנו תינוק לפני שבועיים כרגע לא משתמשים בשום אמצעי להגנה בעלי מתעקש לקנות מוניטור לתינוק אבל אני מרגישה שאפשר להסתדר בלי התינוק ישן לידינו בעריסה אבל במשך היום הוא בחדר לבד ואני כמובן בודקת מדי כמה זמן . הוא טוען שזה חסר אחריות ואני אומרת ככה גדלנו בעבר הוא עשה המון בדיקות וקיבל המלצות על מוניטור של בריטיש טלקום BT והוא מאוד מודאג ברמה שהוא קם כל חצי שעה לבדוק ! מה דעתכם? האם אפשר לוותר על קניית מוניטור ? ועם כן האם אתם מכירים את המוצר הזה ? ...

המלצת איגוד לרפואת הילדים הינה להימנע ממוניטור ביתי מאחר ולא ניצפתה שום הוכחה כי יכול למנוע מוות עריסה. רוב המוניטורים רק מגבירים חדרה הורית ותמיד יהיה הרגע בו התינוק לא יהיה מחובר. לצורך ביטחון צריך מוניטור עם מדידת נשימות ולא רק תזוזה אשר הינו מסורבל. ההמלצה הגורפת הן של האיגוד בארץ ובארהב הינה להימנע ממוןניטור בייתי, יחד עם זאת מפורסימים באת האיגוד הכללים להורדת סיכון למוות בעריסה , כולל הנחיות לגבי מזרן, שמיכות, חימום , השכבה על הגב וכו'. עליהן יש להפקיד

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה