שקדים מוגדלים עם הפרשה לבנה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

02/02/2009 | 12:50 | מאת: רויטל

בתי בת 4 פיתחה לראשונה שקדים מוגדלים מאוד - נוגעים בענבל משני צדדיו עם הפרשה לבנה. הבלוטות בצוואר גדולות ונפוחות ונראות בבירור לעין (לא רק במישוש). כמו כן מדברת קצת האינפוף (כמו כשיש כאב או דלקת בגרון) אך- ללא אודם בגרון, ללא חום, לא כואב לה כלום ( דיבור בליעה) והיא לא התלוננה על כלום. אני שמתי לב לנפיחות. מה זה יכול להיות? איך יתכן זיהום חיידקי או ויראלי בלי כאבים, חום או אודם בגרון. לקחו משטח גרון- אבל עד שיגיעו תשובות - אני נורא מודאגת...

02/02/2009 | 21:52 | מאת: רויטלי

לביתך אחת משלות האפשרויות 1. מחלה חידקית בגרון - סטרפטוקוק ויש לטפל אנט' לפי תוצאות המשטח 2. יותר מתאים - מחלה וירלית - מחלת הנשיקה - בהחלט יכולה להתייצג כך 3. ארוע ראשון של מחלת דלקת גרון חוזרת PFAPA - אשר מקורה איננו זיהומי אך לרוב מלווה בחום גבוה. בשלושת המקרים נפוץ הימצאות חום - אך חום נוצר ממרכיבים דלקתיים בגוף - אשר לא הכרחי קיומם. אין מקום לדאגה - מומלץ לחכות לתוצאות המשטח - ובהיותה חסרת תלונות - טוב שכך.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה