דחוף-מבקשת ייעוץ לגביי חיסונים לילודים מיד לידה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

10/04/2014 | 23:47 | מאת: נועה

שלום רב לרופאיי הפורום, אני אמורה ללדת בקרוב. ידוע לי, שבכל בתיה"ח בארץ, מיד לאחר הלידה, נותנים לתינוקות בני יומם מספר חיסונים וטיפולים מונעים. ובינהם: חיסון לצהבת, משחת עיניים וזריקת ויטמין K. אני לא מתנגדת לחיסונים, אך מצד שני...לעניות דעתי, לא היית רוצה שהתינוקת שלי תעבור כל כך הרבה דקירות בשעות הראשונות שלה מחוץ לרחם. לכן, אני מבקשת לשאול את השאלות הבאות: א. האם הכרחי שתינוק יקבל את החיסון לצהבת מיד לאחר הלידה? או, שאולי ניתן לתת לו את החיסון לאחר מספר שבועות ולא מיד לאחר הלידה? ב. האם ניתן לתת לתינוק טיפות עיניים למניעת דלקת במקום המשחה? ג. האם ניתן לתת לתינוק ויטמין K בטיפות ולא בזריקה? או, שאוליי הויטמין בטיפול הוא פחות אפקטיבי מאשר בזריקה? אנא, היות ומועד הלידה מתקרב- אודה על תשובתכם בהקדם. בכבוד רב ובתודה מראש, וחג פסח שמח.

הטיפול והחיסונים הינו לפי הנחיית משרד הבריאות וזה הטיפול המועדף לילודים המלצתי שתחסני התינוק ולתת לו הטיפול לפי התוכנית

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה