האם לפתוח חלונות בחדר שבו ילד חולה??

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

02/02/2009 | 12:26 | מאת: זאב

האם יש לפתוח או לסגור את כל החלונות או חלקם גם בחדר בו נמצא הילד ובכל הבית בכלל כשהילד בבית והאם משנה הגיל (הילד בן 8 ) כאשר נעים בחוץ וכאשר קר בחוץ ויש רוח ( או לפחות רוח פרצים ) עבור כל אחד מהמקרים הבאים: 1. לילד יש וירוס המלווה בחום, כאבי ראש ונצרך ללכת לשירותים להוציא צואה לעתים קרובות יותר. 2. הילד מקורר ויש לו חום. 3. הילד מקורר עם חום ויש לו גם וירוס. אנא להשיב על כל אחד ממקרים אלו תוך התייחסות גם למזג האוויר ולגיל כפי שציינתי. בתודה רבה ובברכה.

02/02/2009 | 12:45 | מאת: זאב

זאב, פתיחת החלון ואוורור הבית הינם הכרחיים למניעת זיהומים בחודשי החורף בעיקר בילד בן 8 1. כאשר מחלת חום ויציאות תכופות - קרוב לודאי וירוס , רוב הוירוסים מתפזרים טיפתית ואף בחלקיקים קטנים מכך - אוורו הבית יהיה נעים גם לפיזור הגזים המרובים של הילד , וגם לאוורור החדר. 2. מקורר עם חום - במידה ומנוזל מאד - הקור מפריע , כך שיש לאורר את החדר כאשר הילד אינו שוהה בו , ואז להכניסו לחדר שוב , אלא אם כן בחוץ מזג אויר נאה 3. סעיף 2 זהה מבחינתי לסעיף 3 - כי קרור וצינון משמעותם מחלה וירלית

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה