שאלה.

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

24/02/2014 | 20:03 | מאת: דנה

שלום.בני בן 6 שנים,שוקל 22 ק"ג.מזה 3 ימים סובל מחום 39.7 (בטיפול באקמולי ונורופן יורד עד ל38 וכעבור 4 שעות עולה שוב .החום מלווה בכאב גרון,כאב ראש מתמיד וכאב בטן,היום החלה נזלת.מכיוון שלילד יש הסטוריה של דלקות גרון חוזרות ממקור חיידקי ,הוחלט לתת לו טיפול במוקסיפן פורטה במינון של 11 מ"ל פעמיים ביום.וזאת עוד לפני תוצאות משטח גרון.יש לי 2 שאלות.הילד הספיק לקבל טיפול במוקסיפן פורטה פעמיים,החום לא יורד,יש כאבי גרון ובטן,פחות מתלונן על כאבי גרון.עדיין אין תוצאות משטח גרון.נראה כאילו שאנטיביוטיקה לא ממש עוזרת.האם בכל זאת להמשיך בטיפול אנטיביוטי -אולי מדובר במחלה ויראלית? או שבגלל שהטיפול באנטיביוטיקה הוחל כבר אסור להפסיק אותו גם אם מדובר במחלה ויראלית (ברור שבמחלה ויראלית אנטיביוטיקה כלל לא עוזרת).תודה

צאר לי על התשובה המאוחרת. ברור במחלה וירלית אין צורך בטיפול אנטיביוטי. מאחר והתחלת הייתי מחכה לתשובה הסופית . אך סביר שבדלקת גרון אם החום אינו יורד אחרי 48 שעות - מדובר במחלה וירלית.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה