פרו וירוס)המחלה ה5(

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

07/02/2014 | 21:14 | מאת: ק

היי דר לפני 10 ימים ביתי חלתה ואובחן אצלה סטרפטוקוק a והיא קיבלה טיפול אנטיביוטי. ביום האחרון לטיפול הופיעה פריחה אדומה על הפנים שלה ולמחורת גם קצת על הרגליים . יום לפני כאבה לה הבטן ....כל השבוע היא עייפה יותר מהרגיל אבל ללא חום. הרופא אמר שזאת פריחה ווראלית ואין מה לעשות. גיליתי לא מזמן שאני בהריון והפריחה נראית לפי התמונות ממש כמו הפריחה בפרווירוס ואני די מבוהלת. האם פריחה כמו של פרווירוס יכולה להיות גם מוירוסים אחרים?הרופא אמר להבדק אצל גניקולוג ואמר לבעלי שאין כל הצדקה לבצע בדיקת דם לילדה. האם הפריחה הזאת ייחודית רק לפרווירוס?תודה

09/02/2014 | 09:15 | מאת: ק

שלום רב, ניתן לבדוק בדם קיום נוגדנים לפרבווירוס גם לאבחנה של זיהום חריף וגם לבחינת מחלה בעבר (יצויין כי אם נדבקת בעבר, אין חשש לעובר כעת). באם את מודאגת, פני לרופא נשים ובדקי את רמות הנוגדנים הנ"ל בדמך.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה