שלשול והקאות לסירוגין

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

12/09/2013 | 05:20 | מאת: עינת

שלום רב סני בן שנתיים. לפני כחודש סיים שבועיים של שלשולים ומיד אחרי כן חלה במחלת חום במשך שבוע שלם. לקח לו עוד שבוע להתאושש מהמחלה ןכעת, אחרי שבועיים של שקט פתאום סובל שוב מהקאות ןשלשולים שבאים והולכים. לפני שבוע הקיא פעם אחת. יומיים אחרי שילשל. יום אחרי כן הצןאה הייתה נוקמלית לחלוטין ןהנה שןב פעם אתמול שלשל צואה צהובה בהירה והיום פתאום התעורר בלילה והקיא. זה ממש מדאיג אותי. האם זה עשוי להיות ויראלי למרות הכל או שכדאי לבדוק מעבר לזאת? לפני שבועיים בביקור האחרון אצל הרופא הכל היה בסדר לדבריו

וירוסין חוזרים בהחלט יכולים להיות הסיבה לשלשולים והקאות לסירוגים בילד בן שנתיים, במיוחד אם החל לבקר בגן לאחרונה. ואכן על פניו נשמע שמדובר במחלות וירליות חוזרות ותו לא.אם הוא חולה כעת בהחלט מומלץ להבדק ע"י רופא הילדים ולהזכיר לו את ה"היסטוריה" כדי שישלול סיבות אחרות.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה