אלרגיה ללקטוז בתינוק בן 10 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

17/06/2013 | 14:17 | מאת: רונה

יש לי בן בן 10 חודשים הוא תמיד סבל מגזים בגיל 7 חודשים התחיל לסבול משלשולים והקאות כאשר בשלשולים היה לו אף מעין ריר ורוד בצואה ולא מצאו בבדיקת צואה כל חיידק הרופאה העבירה אותו למטרנה ללא לקטוז ומאז הוא בסדר. השאלה היא איך מאבחנים שהוא אכן אלרגי ללקטוז בתקופה זו יצאו לו גם שיניים כך שרגע נראה שזו רק השערה של הרופאה האם ניתן לנסות ולתת לו דברי חלב? מה ההשלכות של אלגיה מסוג זה

מדובר האי סבילות ולא אלרגיה. אין אבחון חד משמעי נסיון ותהייה. ואי הסבילות היא לסוכר החלב ולא לחלבון.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה