מה משמעות של פריטין יורד?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

26/04/2013 | 19:38 | מאת: cומcו

האם סיבה להיות מודאגת? תוצאה של הבדיקה הינה 15 כאשר לפני 5 ח' היה 17 ולפני 9 ח' היה 20 שזה כבר החלק התחתון של הסקלה (מ-20 עד 250) הברזל יצא 53 כאשר לפני 5 ח' היה 192 (נבדק בחולי) ולפני 9 ח' היה 30 שזה מחוץ לסקלה התחתונה (מ-50 עד 120) ולפני שנתיים היה 45. ההמוגלובין נבדק רק לפני כ-9 ח' והיה 11.6 שהסקלה הינה מ-11 עד 14.

ראשית, אין צורך לדאוג, אין כאן אף סימן למחלה חמורה. באיזה גיל הילד? האם נטל טיפול? לא ברור לי מדוע נלקחו רמות ברזל 3 פעמים במשך 9 חודשים. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

28/04/2013 | 20:37 | מאת: cומcו

‫אני הפנתי אותו לבדיקות הואיל וראיתי שהפריטין סטה מהסקלה, אז חשבתי שאולי זה בגלל המחלה שהיתה, אך עכשיו אני רואה שהוא ממשיך לרדת למרות שעכשיו הוא בריא.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה