שעווה באזניים ודלקות חוזרות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

20/03/2013 | 10:30 | מאת: מירב

שלום, יש לי ילדה בת ארבע וחצי שמאז שנולדה סבלה הרבה מדלקות אזניים (היתה מקבלת אנטיביוטיקה כל פעם), ושעווה קשה באוזן, עד היום כל חודשיים שלושה אנו פונים לרופא להוצאת השעוה. יש לה ירידה בשמיעה עקב נוזלים באוזן (אנחנו במעקב), ושקד שלישי, היא מועמדת לניתוח כפתורים ושקד. לפני כשבועיים שמתי לב שאצל ביתי השניה בת החודשיים יש הרבה שעווה באוזן, לאחר כמספר ימים הבחנתי בפקק שעווה באוזן שמאל שהיה ניתן להסיר כי בלט החוצה, ובהמון שעווה מחוץ לאוזן. אובחנה אצלה דלקת באוזן. וקיבלה אנטיביוטיקה. ברצוני לשאול: 1. האם ניתן לעשות משהו בכדי שהסיפור של הגדולה לא יחזור על עצמו? 2. האם עדיין נותנים טיפול אנטיביוטי לדלקת אזניים? 3. שמתי לב שהאזניים שלה לא סימטריות בצורתן, אוזן אחת בולטת יותר מהשניה, האם זה יכול להצביע על משהו? 4. האם לדעתך טיפול הומאופטי יכול להועיל? תודה

שעבה איננה גורם לדלקות אוזניים במידה ומצטבר אפשר לתת טיפות אוזניים ולא לנקות אותם לבד במידה ויש דלקת אוזניים כן נותנים טנטביוטיקה ולדעתי טיפול הופטי לא עוזר לציין שכ 70% מדלקות אוזניים וירליות שגם אנטביוטיקה איננה עוזרת בשל חוסר סמטריה באוזניים לפנות לרופא מטפול ולבדוק אם יש אסמטריה בכל הגוף

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה