תזונה לתינוק ושיעול

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

23/11/2012 | 09:36 | מאת: stl

שלום רב, מספר שאלות לי אליך דוקטור: 1. בני בן חודשיים וחצי- אוכל הנקה מלאה. הוא אוכל כל שעתיים- שלוש, חוץ מארוחה בלילה שאוכל לאחר 5 שעות לעיתים אפילו 6. כל האכלה היא ממש מהירה והוא אינו רוצה יותר קשה לדחוף לו אוכל... ואם אני מצליחה לדחוף לו הוא פולט לעיתים. פעם אחרונה שהיינו בטיפת חלב ראינו שעלה במשקל אך הוא גבה מאוד ואז בשקלול של גובה ומשקל הוא ירד לאחוזון 5%- אך הוא אינו רוצה תוספות מזון והוא רגוע וברוך השם נראה טוב. אם יש צורך לבצע בדיקות נוספות? האם זה נורמלי? 2. לבני יש נזלת ושיעול בערך מאז שנולד רופאת המשפחה לא המליצה על כלום ואמרה שהריאות נקיות. האם יש צורך לבחון יותר לעומק?

הנקה בגיל חודשיים וחצי אכן מתקצרת ויתכן שתרגישי שהיא מהירה מדי. תינוק שגדל היטב, רגוע ומתחיל לישון יפה בלילה - נראה כי הוא אוכל מספיק ואין סיבה לדאגה. באשר לנזלת ושיעול קשה לענות מבלי לבדוק את הילד אך אם גדל היטב ורופאה שבדקה אותו אינה מודאגת נשמע כי הכל תקין. בבעונת הסתיו קיימים וירוסים רבים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה