בתי מסרבת לקחת אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

18/11/2012 | 17:52 | מאת: כרמית

לבתי בת ה-4 יש חיידק בגרון והרופא נתן לה מרשם לאוגמנטין. היא לא מוכנה בשום מצב לקחת את התרופה. ניסינו עם מעדן, עם שתיה, שכנועים למינהם וכלום לא עזר. זאת לא הפעם הראשונה שהיא מסרבת לקחת את התרופה הספציפית הזאת. יש לציין שמוקסיפן לא עוזר לה לכן הרופא נותן לה אוגמנטין. שאלתי את הרופא אם אפשר לחכות שהחיידק יעבור בלי לקחת אנטיביוטיקה והוא אמר שזה לא מומלץ כי יש סיכון למומים בלב. יש לך עצה או תרופה חלופית שיכולה לעזור?

סטרפטוקוק בגרון רגיש תמיד למוקסיפן. אם החום אינו מגיב יתכן שמדובר במחלה אחרת. האם נלקח משטח לוע? אם אכן מדובר בדלקת בסטרפטוקוק מקבוצה A יש הכרח לטפל כדי למנוע סיבוך לבבי.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה