ילדה שלא אוכלת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

18/01/2009 | 13:50 | מאת: איילת

שלום רב, יש לי ילדה בת שנה ו- 11 חודש שעד לפני מס' חודשים היתה אוכלת רק בקבוק מלבד שטויות. הלכתי איתה להפרעות אכילה בבית חולים "דנה" ושם איבחונו אצלה הפרעת התנהגות ולא הפרעת אכילה. היא יודעת טוב מאוד ללעוס ואין שום בעיה בנושא. נאמר לי להוריד ל- 2 בקבוקים בוקר וערב וכך אני עושה. מזה שבוע שהיא לא מוכנה לאכול כלום בגן לא ארוחת צהרים ואפילו לא כריך שוקולד שהיתה אוכלת.הילדה לא אוכלת כלום מהבוקר עד שעה 16:00 שהיא חוזרת מהגן.בבית אני מכינה אוכלת ולא מוכנה לאכול כלום חוץ מפלפל 5-8 עיגולים או קוסקוס בלי מרק ובלי ירקות יבש!!! מה לעשות היא לא מבקשת אוכלת, ובימים שאני נשברת ומביאה לה בקבוק היא בכלל לא מסיימת אותו אז זה סימן שהיא לא רעבה?מה לעשות ניסיתי באמת את הכל היא יכולה להשאר בלי אוכל מהבקבוק של בוקר עד הערב כמה ימים.בבקשה אני חייבת פיתרון אני חסרת אונים כבר.אולי קרה משהו אייך ניתן לדעת?הכל בסדר גמור בבית. תודה רבה רבה רבה

איילת , התופעה של ביתך איננה נדירה ורבים ההורים הנתקלים בבעייה דומה. כפי שנכון אבחנו בדנה מדובר בהפרעת התנהגות , והעובדה שאת נשברת - מעידה שההפרעה משולבת אצלך ואצל ביתך. 2 בקבוקי חלב ביום אינם אוכל מספיק לילדה בגיל זה , אך בהחלט אינם הרעבה. עלייך להיות חזקה במשך שבוע ולא להשבר , לערוך רישום מדוייק של אוכל שהילדה אוכלת ולהפוך את תהליך האכילה לא למשא ומתן בינתכן - הילדה מושכת את תשומת לבך באמצעות מניפולציות האוכל. כיצד לדעת שהכל בסדר - במידה והילדה בגן משחקת משתתפת בכל הפעילויות האחרות , אחר הצהריים אנרגית מספיק לשחק - זהו הסימן החשוב ביותר. עליך לסגת מההתעסקות הרת האסון באוכל בכדי להמנע מהפיכת הפרעת ההתנהגות אכן להפרעת אכילה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה