דום נשימה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

20/09/2012 | 12:14 | מאת: הגר

שלום, לבני בן ה-4 היו כנראה שני מקרים של דום נשימה בשבוע האחרון. זה קרה באמצע הלילה והבחנתי בכך כשחזר לנשום. יתכן ואני לא מדייקת בהבחנה אבל אוכל לציין את העובדות שכן נכחתי אליהן וזה החזרה לנשום. הוא לקח כמה שאיפות גדולות וחזקות והיה נדמה שהוא מתקשה להחזיר את נשימתו. הארוע השני היה מאוד מבהיל, גם אותנו וגם אותו. אשמח לדעת מה אפשר לעשות בעניין, אם יש בדיקות שאפשר לבצע, והאם הדבר מהווה סיכון? תודה

אם הילד חולה כעת במחלה וירלית או דלקת גרון כדאי להמתין. אם לא כדאי לראות אם הילד שמן (לאלה נטיית יתר לדום נשימה בשינה הנפתר עם ירידה במשקל), וכן להיבדק האם יש שקדים מוגדלים או הגדלת שקד שלישי. אבחנה מדוייקת לדום נשימה בשינה מתבצעת במעבדת שינה. פנו לרופא המטפל והחליטו ביחד על הצורך בהמשך בירור.

13/10/2012 | 22:23 | מאת: הגר

תודה על התגובה. הלילה שום הופיע אותה תופעה, בני התעורר משתנק ומבוהל מאוד, מנסה לנשום (לוקח נשימות גדולות כדי להכניס אויר לראות). אני רוצה לציין שאין לו בעיית שקדים, הוא אינו שמן כלל, אפילו רזה מעט (גובהו מעל מטר ושמונה ס"מ, ומשקלו קצת פחות מעשרים ק"ג). הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו זה שהוא מעט מצונן. לא עם אף נוזל אבל מידי פעם מתעטש. כרגע אני די מבוהלת. הפעם האחרונה שזה קרה היתה לפני יותר משלושה שבועות. האם אפשר לעלות על בעיה כזו במעבדת שינה כאשר המקרים מרוחקים אחד מהשני? אשמח לתשובה בעניין. תודה

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה