g6pd

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

05/11/2008 | 16:59 | מאת: לאה

שלום רב! בני בן חודש,מוצא גרוזיני משני הצדדים .שאלה- לפני כמה ימים הינו בטיפת חלב ואחות אמרה לי שיש לבני(לפי מכתב שחרור מבית חולים)חוסר באנזים g6pd .בבית חולים משום מה לא עידכנו אותי. מה זה בדיוק אומר? לא לי ולא לבעלי אין את זה אשמח לתשובה..

חסר G6PD הינו חסר בחומר אשר דרוש לפעילויות שונות בגוף - בחלקן קשורות ליצור תקין של הכדוריות האדומות. כאשר קיים החסר ונחשפים לחומרים מסויימים עלולים לפתח אנמיה קשה . חשיבות רבה להסבר על התופעה והחומרים אשר יש להמנע ממך. המלצתי לפנות למחלקת הילודים אשר בה נולד התינוק ולברר את הנקודה עד תומה - האם באמת הינו בעל החסר ולפיכך לקבל הדרכה מאילו חומרים עליו להמנע.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה