פריחה על פני התינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

14/01/2009 | 13:47 | מאת: דפנה

התינוקת שלי בת חמישה בשבועות. יש לי מס' שאלות: 1. היא ניזונה ממטרנה וכן אני מנסה להניק אותה. כמות החלב שלי היא קטנה והוא הגיע רק לאחר שהתחלתי לטיול תרופה שנקראת מוטיליום, בהמלצת יועצת הנקה. התחלתי להניק אותה לאחר שבועיים מהלידה בעצם. האם החלב שלי כעט יכול להיות מקולקל או משהו כזה? בשבועיים ראשונים שאבתי חלב בממוצע כפעם עד פעמיים ביום. 2. לפני כמה ימים הופיעו על פניה של התינוקת אקנה, שונה מזה שהיה מיד לאחר הלידה.כעט אלה פיצעונים קטנים ללא אדום מסביבים, ולא ממש רואים את המוגלע בהם. הם הופיעו בזיות העיניים, באיזור עצמות הלחיים וכמו כן באיזור המצח. האם זה משהו שיעבור מעצמו או מצריך טיפול. האם זה יכול להיות קשור למשהו שאני אכלתי. תודה מראש

1. לגבי הנקה , יועצת הנקה תעזור לה יותר ממני , בכל אופן אין חלב אם מקולקל!!!! וחלב האם נוצר לפי דרישת התינוקת כך ככל שתמשיכי להניק כך זה יגביר את קצב הפרשת החלב 2. קשה להגדיר פצעונים מבלי לראותם - ידוע שבגיל חודש משתנה אופי פצעוני המילייה האופיניים לתינוקות , מושפע משינויים הורמוליים ובשלות בלוטות החלב בעור התינוקת ופצעונים בפנים אינם מהווים סימן למחלה או בעיה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה