כאבי גבי לדה בת 4

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

15/06/2012 | 16:45 | מאת: דנה

שלום, ביתי בת 4 מתלוננת לסירוגין על כאבי גב כבר כ 3 חודשים. ללא הגבלה בתנועה,מתנהגת כרגיל. למרות זאת ולאור התלונה המתמשכת ערכנו בירור מקיף שכלל צילום, בדיקות דם, אולטראסאונד בטן וכליות, בדיקת אורטופד מומחה ולבסוף גם בדיקת mri והכל תקין לחלוטין, ברוך השם. הילדה עדיין מתלוננת- הרופאה אמרה שבדקנו הכל ואין לכך סיבה רפואית, אולי מתח שרירים ושזה יחלוף. שאלתי היא אם אכן על סמך כל הבירור ניתן להרגע למרות התמשכות התלונות או שיש בדיקות נוספותאו סיבה נוספת שיכולה לגרום לכאבים בגב התחתון. תודה רבה.

19/06/2012 | 06:14 | מאת: דנה

האם אולטראסאונד בטן עליונה וכליות שעשתה הילדה דוגם גם את המעיים? ואם לא, יכול להיות שהכאבים בגב התחתון נובעים מדלקת או משהו במעיים שלא נבדק? לילדה יש צואה קשה, אבל זה מצב קבוע. כמו כן, נמצא באולטראסאונד מבנה ציסטי בשחלה. האם זה יכול להסביר את כאבי הגב? תודה!

על פניו נראה כי עברתם בירור מקיף. אם בדיקות הדם ומדדי הדלקת היו תקינים לא סביר שדלקת במעיים תגרום לכאבים אלה. אם קיימת עצירות יתכן שהילדה מפרשת את אי הנוחות ככאבי גב. כדאי לשקול אם הרופא המטפל מתן משלשל עדין המיועד לילדים ולראות אם יש השפעה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה