תוספת דייסה לשינה טובה יותר

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

11/01/2009 | 10:52 | מאת: אורלי

שלום, בני בן 7 וחצי חודשים. היה ישן די טוב בלילה וקם פעם אחת לאכול - סביב 5 וחצי בבוקר. לאחרונה קם מספר רב יותר של פעמים בלילה. יכול להיות שהרגלי השינה שלו השתנו בגלל מחלות וצינונים שעבר לאחרונה. הוא כרגע במשקל תקין - 7.800 קילו. אוכל 6 ארוחות ביום ירקות ופירות + 4 ארוחות תמ"ל.ממוצע של 160 בכל ארוחה. (ארוחת אחה"צ שלו מאוד קטנה - סביב 100 מ"ל) הצרה היא שהוא מתעורר רעב ב-3 וחצי בלילה. שאלתי היא אם אפשר להוסיף לו דייסת 8 דגנים של מטרנה לבקבוק הלילה על מנת שיישן טוב יותר. האם התוספת עלולה לגרום לתופעות לוואי? אם לא - איזה כמות של דייסה ניתן להוסיף לבקבוק של 180? תודה מראש

יש כאן עניין של גישות הורות. לדעתי תינוק בן 7 וחצי חודשים אינו מתעורר מרעב בלילות . והכלכלה אותה מקבל במהלך היום אמורה להספיק לו לחלוטין. ישנן סיבות רבות אחרות לקימה בלילה בגיל זה - ועל הילד ללמוד להרדים את עצמו לא באמצעות אוכל או הורים - זה תהליך שדורש נכונות של כל הלוקחים חלק בו. בכל אופן בהחלט ניתן להוסיף דייסה לכלכה של הילד בכל שעה משעות היום - לפי המומלץ על האריזה - למנוע סמיכות יתר בבקבוק.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה