תינוק זוחל ולכלב הבית התגלו תולעים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

11/01/2009 | 09:10 | מאת: חגית

לרופאה שלום, הבוקר גילינו בצואה של הכלב תולעי סיכה וכמובן שמיד ניגשנו לוטרינר לטיפול, אולם החשש שלי הוא מהדבקות חלילה של בני התינוק בן ה-7 חודשים שהוא כבר זוחל ומכניס לפה דברים מהרצפה וגם מלקק את הרצפה לפעמים. שמעתי פעם שתולעים של כלב מסוכנות לבני אדם ולכן אני שואלת האם יש לבצע בדיקת צואה לתינוק או בדיקה אחרת? האם יש לתת לתינוק טיפול מונע ואיזה? או שכל עוד שאינני רןאה תולעים בצואה שלו לא צריך לעשות דבר. בנוסף, יש בבית עוד 2 ילדים גדולים יותר בגילאי גן וביה"ס. תודה חגית

11/01/2009 | 09:41 | מאת: חגית

קראתי עכשיו באינטרנט שתולעים עגולות של כלב הנראות כספגטי (כפי שמצאנו בצואת הכלב שלנו) מסוכנות לבני אדם ובמיוחד לילדים ועלולות לנדוד בגוף ולפגוע באיברים שונים. אני מאד מודאגת, האם צריך לתת טיפול בורומיקס? האם ורומיקס הוא הטיפול גם לתולעי כלב בבני אדם או תרופה אחרת? האם ניתן לתת תרופה כזו לתינוק בן 7 חודש? והאם גם שאר ילדי הבית צריכים לקבל טיפול מונע? מתנצלת על עודף השאלות ושוב תודה חגית

11/01/2009 | 10:33 | מאת: חגית

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה