חירחורים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

08/01/2009 | 17:33 | מאת: ניצן

שלום הבת שלי בת שבועיים. מידי פעם אני שומעת שהיא מחרחרת, זה לא קורה באופן קבוע האם זה נורמלי? האם תינוקות בני יומם יכולים להדבק בכינים? תודה רבה

11/01/2009 | 10:28 | מאת: ניצן

חבל הטבור נשר, במשך כמה זמן עוד צריך לנקות עם אלכוהול? האם צריך לנקות רק מסביב או גם מבפנים, בתוך הטבור, את הדם שנקרש? תודה

1. חרחור נובע מהפרשות במעברי האויר - בהחלט יכול להיות נורמלי בשל מעט נזלת או אף שאריות פליטה - כל עוד אין מאמץ נשימתי - אינו מצריך טיפול 2. ברוב המקרים כינים אינן מתרבות על שיער תינוקות בני יומם - אך האפשרות בהחלט קיימת - בעיקר אם לבני משפחה אחרים יש והשיער סמיך דיו 3. כן , לנקות את כל אזור חלב הטבור שנשר כולל קרישי הדם - עד שהמקום נראה נקי לחלוטין

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה