CPK -ערכים גבוהים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

07/01/2009 | 11:25 | מאת: רעות

שלום רב, בבדיקות שיגרתיות לבני בן ה-12 התגלו ערכים גבוהים GOT-78 ו-CPK-1680 בבדיקה נוספת ולאחר שעלתה המחשבה שהתוצאות משום פעילותו הספורטיבית כדור מים (3 פעמים בשבוע) ביצענו הפסקה של כשבוע והתוצאות שהגיעו GOT-54 CPK-680 לדברי הרופאה התוצאות גבוהות ולא ברור אם ליחס זאת לספורט או שקיימת בעיה וכעת יש לגשת לבירור מעמיק יותר. אננחנו עדיין בסימן שאלה? אשמח לתגובתך

שני הערכים שציינת הינם ערכי אנזימים של שרירים בגוף האדם. הם מוגברים במצבים של הפעלה שרירים מאומצת , חבלות , ולעיתים במחלות המערבות את השרירים יתכן אף שפעת. לאור הירידה המשמעותית בערכים בין הבדיקות לאחר הפסקת הפעילות - לא נראה כי מדובר בתהליך מתמשך - ויתכן שבדיקה חוזרת תראה התנרמלות של הערכים. כמובן יש לבצע מעקב וברור בהתאם

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה